Woonruimte Cambodjaanse studenten

Met een donatie kun u ons helpen voorkomen dat 12 Cambodjaanse studenten door armoede gedwongen hun studie moeten afbreken.

Huidige situatie

Dr. Sophea Long – Cambodjaans bestuurslid van de Stichting Tree For Hope – biedt de bovenste verdieping van zijn kliniek als huisvesting voor 12 jongeren die van het platteland naar Phnom Penh zijn gekomen om te kunnen studeren. Een gebrek aan geld voor dagelijkse kosten, studie en huisvesting staat het afronden van hun opleiding in de weg. De studenten hebben zelf ruimtes gecreëerd door middel van triplex platen en karton. Dit is natuurlijk geen stabiele plek waar deze studenten hun studie goed kunnen afronden. De voorzieningen zijn onvoldoende en er moet een gezonde leefomgeving worden gecreëerd.

Ons plan

Daarom worden er met uw bijdrage units gebouwd zodat de studieomstandigheden sterk worden verbeterd en er meer privacy is. Ook worden er meubels en airco’s geplaatst. Voor dit project is in totaal €18.665 nodig. Het einddoel is bijna in zicht, op €1.600,- na. Hiervoor hebben wij uw hulp nodig!

Opbrengst
Er is slechts een zeer klein aantal jongeren van het platteland dat daadwerkelijk een studie weet af te ronden. Daarom is het extra belangrijk dat deze 12 studenten dat wel lukt! Zij nemen namelijk na hun opleiding de kennis mee terug naar het dorp waar zij vandaan komen om hier de lokale bevolking te helpen. Denk bijvoorbeeld aan een verloskundige die zwangere vrouwen helpt bij de bevalling of iemand die Engels heeft gestudeerd en basisschoolkinderen Engelse les geeft.

Realisatie
In 2021 hebben wij met Uw donaties en steun van SSCR. ( Stichting Scholenproject Cambodja Rotterdam) en Stichting Wilde Ganzen deze plannen kunnen realiseren. Een geweldige vooruitgang en actie. De realisatie werd echter gehinderd door het uitbreken van de Covid Pandemie. De gevolgen leverde een fikse vertraging op. De nieuwe geselecteerde studenten voor dit project konden niet beginnen met hun studie. 3 zijn er begonnen met hun online studie. Op dit moment AUG. 2021 , is het nog onduidelijk wanneer het mogelijk is om naar Phnom Penh te verhuizen en hun lessen te volgen.

Onderste foto: Toem Phearak, “onze” student bouwkunde, intussen afgestudeerd en de ontwerper van de nieuwe studenten kamers