Woonruimte Cambodjaanse studenten

Met een donatie kun u ons helpen voorkomen dat 12 Cambodjaanse studenten door armoede gedwongen hun studie moeten afbreken.

De situatie

Dr. Sophea Long – Cambodjaans bestuurslid van de Stichting Tree For Hope – biedt de bovenste verdieping van zijn kliniek aan als huisvesting voor jongeren die van het platteland naar Phnom Penh zijn gekomen om te kunnen studeren binnen het EPYC project. Bij gebrek aan geld voor dagelijkse kosten, studie maar ook huisvesting zouden de studenten hun studie niet af kunnen ronden.

De studenten hebben aanvankelijk zelf ruimtes gecreëerd door middel van triplex platen en karton. Deze eerste opbouw was natuurlijk niet optimaal. De voorzieningen waren onvoldoende en er moest een gezonde leefomgeving worden gecreëerd.

Er werd een plan gemaakt om nieuwe units te bouwen, zodat de woon- en studieomstandigheden sterk zouden verbeteren en er meer privacy kwam voor de studenten.

Realisatie
Er is slechts een zeer klein aantal jongeren van het platteland dat daadwerkelijk een studie weet af te ronden. Daarom is het extra belangrijk dat deze 12 studenten dat wel lukt! Zij nemen namelijk na hun opleiding de kennis mee terug naar het dorp waar zij vandaan komen om hier de lokale bevolking te helpen. Denk bijvoorbeeld aan een verloskundige die zwangere vrouwen helpt bij de bevalling of iemand die Engels heeft gestudeerd en basisschoolkinderen Engelse les geeft.

Noodzaak
Er is slechts een zeer klein aantal jongeren van het platteland dat daadwerkelijk een studie weet af te ronden. Daarom is het extra belangrijk dat het de studenten binnen het EPYC project wel lukt! Zij nemen namelijk na hun opleiding de kennis mee terug naar het dorp waar zij vandaan komen om hier de lokale bevolking te helpen. Denk bijvoorbeeld aan een verloskundige die zwangere vrouwen helpt bij de bevalling of iemand die Engels heeft gestudeerd en basisschoolkinderen Engelse les geeft.

Onderste foto: Toem Phearak, “onze” student bouwkunde, intussen afgestudeerd en de ontwerper van de nieuwe studenten kamers