Jeras de Jonge

Na een toevallige ontmoeting met een van de vrijwilligers van Tree for Hope, besloot ik mijn reis door Zuidoost-Azië te beginnen in Cambodja en een bezoek te brengen aan de kliniek in Phnom Penh. De warmte die mensen hier tonen aan anderen is iets wat je niet kunt ontgaan. In de hoofdstad viel al snel het misbruik van verdovende middelen op en hoe dit onder de relatief jonge bevolking leidt tot HIV-besmettingen. Dit, in combinatie met de impact van de recente geschiedenis en de bevindingen ten aanzien van de situatie onder de jonge bevolking, heeft mij doen besluiten dat ik me met veel liefde wil inzetten voor het land waar dat mogelijk is.
 
Hierbij interesseer ik me vooral voor het sociale aspect van projecten en het creatief omgaan met wat beschikbaar of haalbaar is.
 
Mijn achtergrond is Elektrotechnicus met werkervaring in zeeonderzoek en ecologie, welke ik op dit moment aanvul met een Master Management of Technology. Dit helpt mij kritisch en creatief mee te kunnen denken, bijvoorbeeld over logistieke uitdagingen van projecten.