Rijst voor Cambodja

Rijst
Rijst is in het Cambodjaans synoniem aan eten. Ontbijt – bai pruk – is ochtend-rijst, Avondeten – bai lngeach – is avond-rijst en lunch – bai thngai dtrong – betekent letterlijk rijst-dag-rechtdoor, de rijst die je de dag doorhelpt.

Amsterdam/Cambodja, juli 2021

Beste vrienden en betrokkenen van en bij onze Tree for Hope. Ondanks de lange stilte tijdens deze intensieve en onzekere periode die ons allemaal raakt, hebben wij toch de werkzaamheden en ondersteuning aan onze collega’s en vrienden in Cambodja (per video bellen), zo goed als het kon, voort kunnen zetten en op dit moment is onze hulp daar heel hard nodig. In dit schrijven doen wij dan ook een beroep op uw begrip en support.

Vanuit de -mede door Tree for Hope opgerichte Self Help Groepen- 200 gezinnen waarin HIV of Aids getroffenen leven, is er een verzoek om ondersteuning bij ons binnen gekomen. Veel van deze gezinnen leven ten gevolge van ontslag, de Covid en onvoldoende middelen van bestaan, ver onder de armoede grens.

Mrs. Sim Heng Chheng, onze Cambodiaanse medewerkster en Dr. Sophea, arts en bestuurslid van Tree for Hope hebben in eigen kring geld ingezameld om deze, door honger getroffen gezinnen, van voedsel te voorzien. Tijdens het eerste bezoek werd rijst, vissaus, desinfectie alcohol en mondkapjes uitgedeeld en in grote dank ontvangen.

Vanuit Tree For Hope hier in Nederland willen wij dit graag ondersteunen en doen hiervoor een beroep op u. Momenteel is er primair een dringende behoefte aan rijst en daarvoor willen wij u vragen om een bijdrage want uw bijdrage redt levens.
Doneren
Doneren kan via onze website http://tree-for-hope.com/donate/
Wilt u liever rechtstreeks geld aan ons overmaken? Dan kan dat via

Tree for Hope
IBAN nr: NL62 TRIO 01 9849 6036
Triodos Bank
Onderwerp: Tree for Hope/Rijst voor Cambodja

Namens alle betrokkenen bij Tree For Hope danken wij u hartelijk
voor uw begrip en uw hulp. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Contact

We zijn altijd geïnteresseerd in suggesties en ideeën. Ook zoeken wij mensen die belangstelling hebben , ons totaal onbezoldigd te helpen in onze projecten. Neem contact met ons op of stuur ons een bericht.