Verslag uit het veld

Phnom Penh, 31-07-2021

Beste allemaal;

Zoals iedereen weet, duurt de COVID-pandemie in onze samenleving nu al bijna 2 jaar. Het raakt ons allemaal diep en dan met name ontwikkelingslanden over de hele wereld. De meeste mensen hebben geen inkomen en de kosten van levensonderhoud verdubbelen in prijs omdat de vraag naar voedsel groter is dan het aanbod: sommige mensen slaan extra voorraad in met het oog op de lockdown.

Ook al hebben we niet veel, we willen deze mensen heel graag helpen en dat kunnen we ook door ons voedsel te delen met de allerarmsten, de mensen zonder inkomen, die geen werk kunnen vinden en door de lockdown of overheidsbeperkingen geen enkele reserve hebben.

Sommige mensen zamelen bij familie, vrienden en netwerk geld in voor eten en verdelen dat vervolgens op diverse manieren. Tot dusver hebben wij van Tree for Hope [TFH] & Positive Women of Hope Organisation [PWHO], een aantal vrienden bijeengebracht die zich inzetten om voedsel aan de armen te verstrekken.

Voor Cambodjaanse mensen vormt rijst drie keer per dag het hoofdbestanddeel van de maaltijd en met zout, vissaus, sojasaus en groente die ze zelf verbouwen kunnen ze in ieder geval in leven blijven. Met het ingezamelde geld kunnen we voor hen rijst van goede kwaliteit kopen. Van 50kg rijst kan een klein gezin of een aantal gezinsleden een maand leven.

De overheid heeft veel mensen ondersteund maar niet iedereen heeft toegang tot deze steun vanwege discriminatie van een politieke partij [hulp wordt uitsluitend verstrekt aan mensen die zich bij een speciale partij hebben aan gesloten] en discriminatie van mensen met HIV/Aids.

Tijdens de eerste stap van voedseldistributie ontdekten we dat de groep mensen die onze steun echt nodig heeft steeds groter wordt. Steeds meer mensen verliezen hun baan en kunnen geen nieuw werk vinden. Voedsel is moeilijk verkrijgbaar omdat winkels, restaurants en markten zijn gesloten. Daarnaast is hebben sommige verkopers, met het oog op winstbejag, hun prijzen verdubbeld, soms zelfs verdrievoudigd.

We weten niet hoe lang deze COVID pandemie nog gaat duren, misschien wel langer dan twee jaar en we weten ook niet hoe en of de allerarmsten deze situatie overleven. Toch hopen we met onze donaties sommigen van hen lang genoeg te kunnen helpen, tot deze pandemie voorbij is en alles weer ‘normaal’ is.

We danken alle mensen die met ons deze mensen echt willen helpen. Uw donatie redt levens. We zullen verslag uitbrengen en op de hoogte houden wanneer onze voedseldistributie is voltooid.

Mevr. Heng Chheng Sim

 

Contact

We zijn altijd geïnteresseerd in suggesties en ideeën. Ook zoeken wij mensen die belangstelling hebben , ons totaal onbezoldigd te helpen in onze projecten. Neem contact met ons op of stuur ons een bericht.