Deze kinderen hebben uw hulp nodig

In de regio van Maung Russey, provincie Battambang, troffen we een zeer bijzondere situatie aan. Het landelijke gebied in de buurt van de Thaise grens is nog steeds geïsoleerd en bestaat bijna uitsluitend uit een zeer arme boerenbevolking.

Op veel plaatsen zijn er geen verharde wegen. Drinkwater is niet aanwezig in veel regio’s en mensen moeten soms kilometers lopen/fietsen om water uit het door de rode Khmer gegraven stuwmeer te halen. Vaak is het water van een zeer slechte kwaliteit. Scholen voor kinderen waren in deze regio nauwelijks aanwezig en de kinderen moesten soms 10 km lopen naar de dichtstbijzijnde school. Dit in de droge tijd op klei- en zandpaden en in de regentijd glibberen door de modder. Sommigen zonder schoenen. Deze wegen zijn bij temperaturen rond de 40 ° graden niet alleen zwaar, maar ook zeer gevaarlijk voor de kinderen. Het was geen wonder dat veel kinderen niet naar school gingen en zij thuis hun ouders bij hun werkzaamheden hielpen.

We hebben in deze regio nu 3 scholen gebouwd waar ongeveer 850 kinderen onderwijs volgen, de lokale leerkrachten financieel ondersteunt, watercontainers gebouwd en waterfilters gekocht voor het broodnodige schone drinkwater. Elke dag, zetten we ons in voor de opleiding van docenten en studenten vooral met betrekking tot de hygiëne (handen wassen/lichaams- en milieu verzorging)

Al met een donatie van 1 euro kunnen we pennen en schriften voor de kinderen kopen.

 

Contact

We zijn altijd geïnteresseerd in suggesties en ideeën. Ook zoeken wij mensen die belangstelling hebben , ons totaal onbezoldigd te helpen in onze projecten. Neem contact met ons op of stuur ons een bericht.